Auto 2dehands verkopen

Tags: Opkoper mobilhome –  Auto opkoperopkoper wagens

Dieseluitlaatvloeistof tank
Dieseluitlaatvloeistof wordt gebruikt om de gevaarlijke stikstofoxideconcentratie (NOx) in de emissies van uw dieseluitlaatstroom te helpen afbreken en omzetten in veilig water en stikstof. De vloeistof bestaat voor 32,5% uit ureum en voor 67,5% uit gedeïoniseerd water en is een ongevaarlijke oplossing. Het wordt verbruikt in een systeem dat selectieve katalytische reductie (SCR) wordt genoemd.

Dieseluitlaatvloeistof komt niet in contact met de dieselbrandstof in uw vrachtwagen en wordt opgeslagen in een volledig gescheiden tank.

Hoe werkt dieseluitlaatvloeistof?
Om ervoor te zorgen dat de motor een volledige verbranding bereikt en om te voorkomen dat er brandstof wordt uitgestoten die niet wordt verbrand, werken dieselmotoren met een specifieke lucht-brandstofverhouding. Wanneer er een teveel aan lucht is, ontstaan er stikstofoxiden. Stikstofoxiden zijn schadelijke verontreinigende stoffen. Daarom is de SCR nodig om de hoeveelheid NOx-uitstoot te verminderen voordat deze de uitlaatpijp uit schiet en de lucht vervuilt.

Hoe dieseluitlaatvloeistof DEF in dit systeem werkt, heeft alles te maken met chemie. De dieseluitlaatvloeistof wordt in het uitlaatsysteem gespoten. De ureumcomponent verdampt en creëert kooldioxide en ammoniak. Ammoniak zal de hoeveelheid stikstofoxiden “katalytisch verminderen” en veranderen in gewone stikstof en water alvorens via de uitlaatstoom te worden uitgestoten. Deze beide elementen zijn niet schadelijk voor het milieu.

Hebben alle dieselmotoren een systeem van selectieve katalytische reductie?
Selectieve katalytische reductie SCR-technologie is al tientallen jaren beschikbaar, maar is nog relatief nieuw in dieselvrachtwagens. De meeste dieselmotoren van vrachtwagens die in 2010 of later zijn gebouwd, hebben een SCR-katalysatorsysteem. Normaal gesproken heeft uw vrachtwagen een meter die het niveau van de dieselmotorvloeistof aangeeft, zoals een gewone brandstofmeter. Soms hebben ze een knipperlicht om u te waarschuwen wanneer de vloeistof bijna op is. Als u uw DEF-tank niet bijvult en op een lege tank rijdt, kan dit de snelheid van uw voertuig verminderen. Zodra het wordt toegevoegd, zouden de dingen terug naar normaal moeten gaan. Als u niet zeker weet of uw diesel is uitgerust met dit systeem, vraag het dan aan de diesel reparatie professionals bij Revolution Motors. U wilt er zeker van zijn dat uw truck voldoet aan de emissienormen voor dieselmotoren.

Waar kunt u dieseluitlaatvloeistof kopen?
Aangezien de meeste dieselvoertuigen die sinds 2010 zijn gebouwd met SCR werken, is dieseluitlaatvloeistof verkrijgbaar bij de meeste detailhandels die auto-onderdelen verkopen en bij elk benzinestation. Als u onderweg bent, zal een truckstop DEF-pompen naast de brandstofpompen hebben.

Wat als DEF bevriest?
Bevriezende vloeistof kan een probleem zijn in Edmonton, maar met dieselmotorvloeistof hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken. DEF bevriest bij ongeveer -11 graden Celsius. Als uw dieselmotorvloeistof bevriest, kunt u uw truck nog steeds starten. Als de motor eenmaal draait, heeft de DEF-tank een ingebouwd verwarmingselement dat de tank opwarmt. Dit spul ontdooit snel en zal snel stromen. Dit is een belangrijke reden waarom u uw motor in de winter een beetje moet laten opwarmen.

Een belangrijke opmerking over het verwarmingselement: het is een van de meest voorkomende storingspunten in het systeem. Wanneer het verwarmingselement defect is, warmt de DEF-tank niet op en ontdooit de vloeistof niet. Wanneer dat gebeurt, zullen de prestaties van uw voertuig afnemen, net zoals wanneer u uw DEF-tank leeg laat lopen. Het voertuig zal traag lijken en de snelheid van het voertuig wordt verminderd tot het gerepareerd is. Als u dit probleem ondervindt, neem dan contact op met Revolution Motors om een afspraak te maken om uw DEF-tank en verwarming te laten controleren.

Tip: Omdat DEF water bevat, zal het uitzetten wanneer het bevroren is. Om te voorkomen dat uw leidingen beschadigd raken, laat u de accu een minuut of zo draaien telkens wanneer u het voertuig uitschakelt. Dit zal de vloeistof terug in de DEF tank en uit de leiding laten lopen.

Dieselmotor reparatie in Edmonton
Bent u gepassioneerd door uw dieselmotor? Wij zijn dat ook! Als u vragen heeft over uw motor, of service en/of reparatie nodig heeft, neem dan contact met ons op hier bij Revolution Motors.
U kunt ook lezen over andere manieren om dieselprestaties te verbeteren, waaronder het installeren van aftermarket prestatieverbeteringen door middel van onze verwijderingsdiensten.